Business Partner

POWERCHEM SCANDINAVIA AB

PowerChem Scandinavia är ett företag i norra Sverige som specialiserar sig på marknadsföring och försäljning av petrokemiska tillsatser samt systemrengöringsmedel för fordonssektorn och industriella tillämpningar. Vi söker importörer och/eller partners för joint venture i de nordiska länderna och de baltiska staterna.

Beskrivning

GAT fokuserar på utveckling och försäljning av högpresterande kemisk-tekniska tillsatser och systemrengörare för fordons- och industriella tillämpningar genom joint venture-partners. Produktsortimentet inkluderar service- och underhållsprodukter, till exempel en systemrengörare för bränsle-, olje- och smörjkretsar samt en rengörare för kyl- och AC-system, i olika förpackningsstorlekar. Produktfokus ligger på att förbättra effektiviteten hos fossila bränslen genom innovativa högpresterande tillsatser. Detta resulterar i minskad bränsleförbrukning, lägre avgasutsläpp och en ökad livslängd på systemkomponenterna.

POWERCHEM SCANDINAVIA AB

Kan erbjuda olika lösningar riktade till specifika marknader, till exempel bilverkstäder. Ett komplett bilserviceprogram är uppbyggt kring deras produktsortiment. En oljebyte inom serviceprogrammet innebär också en rengjord och kalibrerad motor, kylsystem och rengöring av bränslesystemet. Företaget har hög kompetens inom utveckling av högpresterande kvalitetsprodukter för smörjmedel, särskilt anpassade för det nordiska klimatet. Produkterna tillverkas i Tyskland i samarbete med universitet, industrin, relaterade forskningsinstitut och TÜV (statligt kontrollerade standardinstitut) för att säkerställa garanterade resultat och effekt. Affärskonceptet inkluderar en avancerad utbildning vid GAT-Academy och ett supportprogram som ger deras försäljningspartners kunnande via ett transnationellt nätverk. Efter grundutbildningen får försäljningspartnern tillgång till alla verktyg som behövs för att agera framgångsrikt och professionellt på marknaden – till fördel för partnerns försäljning. GAT erbjuder en stark företagsstruktur med högsta kreditvärdighet sedan 2013, och potentiella partners kan vara områdesdistributörer, generalimportörer eller joint venture-partners.

Fördelar och innovationer

Produktportföljen har fördelen att kunna förbättra den övergripande prestandan hos alla operativa system genom sina rengörings- och underhållsegenskaper. Ett samarbete med PowerChem Scandinavia AB ger en potentiell handelspartner en tydlig fördel, då de är en fullservicepartner tack vare sitt nära samarbete med forskning och utveckling, certifieringsprocessen samt tillverkningen. I fullservicekonceptet ingår även distribution, marknadsföring och försäljningsutbildning, som hanteras av organisationen i nära integration med teknologin. Detta innebär att kostnader kan sänkas och en bättre marginal på produkterna uppnås. Organisationens struktur gör det enklare för partners att få feedback från slutkund, ge förslag på förbättringar baserat på feedbacken och se förändringar implementeras inom en relativt kort tidsram, jämfört med andra liknande företag.

Kontakt

Kontakt via:*